Rețete

Se pun taieteii la inmuiat in apa la temperatura camerei. Cand taieteii vor fi gata pentru preparare trebuie sa fie flexibili dar nu moi si plini de apa. Se taie broccoli sau varza…
Se pun taieteii la inmuiat in apa la temperatura camerei. Cand taieteii vor fi gata pentru preparare trebuie sa fie flexibili dar nu moi si plini de apa. Daca nu sunteti siguri…
Se curata si se spala legumele. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Morcovii, cartofii, telina, pastarnacul si dovlecelul se taie cubulete mici. Intr-o cratita adanca, se incinge uleiul si se calesc ceapa…
Se taie vinetele in cubulete. De la busuioc se folosesc numai frunzele spalate bine. Se taie pieptul de pui cubulete.fara a fi dezosat. Oasele dau curry-ului un gust mai bun. Se pune o oala mare…
Intai se face dressingul de ghimbir: Se amesteca intr-un castron semintele de susan cu mirinul, otetul de orez, ghimbirul, zaharul, uleiul de masline si cel de susan, se amesteca bine apoi se…
Scoicile in cochilie trebuie sa fie foarte proaspete. Cum se verifica acest lucru ? Cochilia (valvele) trebuie sa fie inchisa bine. Dupa ce stau o vreme pe uscat, au tendinta sa se deschida…
Se incalzeste uleiul la foc mic pana se infierbanta fara a incepe sa fiarba. Se da deoparte. In timp ce uleiul se incinge se bat intr-o piulita rozmarinul, oregano si cimbrul. Se pun in…
Se amesteca alunele si nucile in blender apoi se adauga sare, 1 lingurita piper, scortisoara, ceapa, ulei de masline si menta. Se mixeaza ingredientele in blender pana se obtine o pasta…
Se aduc la fierbere 2 ½ cani de apa intr-o tigaie. Se pune orezul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toata apa este absorbita aproximativ 35…