Supa de peste romana – Zuppa di pesce alla Romana

Ingrediente Supa de peste romana – Zuppa di pesce alla Romana

Compozitie
  • 1 kg peste de mare de soiuri diferite
  • 500 gr amestec de calamar, sepie, crevete (sau coktail de fructe de mare)
  • 1 ceapa
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 ardei iute mediu
  • 3-4 catei usturoi
  • 500 ml sos de rosii
  • 1 morcov
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare Supa de peste romana – Zuppa di pesce alla Romana

  1. Pentru aceasta supa se recomanda mai multe tipuri de peste de mare. Cu cat mai multe soiuri cu atat iese supa mai gustoasa.

  2. Se curata pestele, crevetii, sepiile, calamarii si se lasa la rece.

  3. Se curata morcovul, usturoiul, ceapa, telina, ardeiul iute si patrunjelul dupa care se taie bucatele si se calesc in ulei de masline.

  4. Se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba cca 10 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa la fiert 10 minute.

  5. Se adauga sare, piper, frunzele de telina si patrunjelul.

  6. Se adauga fructele de mare, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic cca 30 minute.

  7. Se pune pestele si, daca e necesar, se completeaza cu apa.

  8. Se lasa oala pe foc pana ce sunt fierte toate ingredientele, aproximativ inca 20-30 minute.

  9. Se serveste cu patrunjel proaspat si cu paine prajita frecata cu usturoi.