Minestrone

Ingrediente Minestrone

Compozitie
  • 60 gr parmezan proaspat ras
  • 200 gr fasole alba (inmuiata peste noapte in apa rece)
  • 150 gr fasole verde
  • 150 gr gnocchi sau alte paste mici
  • 500 gr rosii
  • 4 morcovi
  • 6 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 3 linguri bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 foi dafin
  • 5-6 boabe enibahar zdrobite
  • 1 crenguta busuioc proaspat
  • 1 crenguta cimbru proaspat
  • 1 dovlecel
  • dupa gust sare, piper

Mod de preparare Minestrone

  1. Se curata si se spala legumele. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Morcovii, cartofii, telina, pastarnacul si dovlecelul se taie cubulete mici.

  2. Intr-o cratita adanca, se incinge uleiul si se calesc ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute.

  3. Se adauga fasolea alba si 2 l de apa. Se lasa la fiert timp de 50 de minute.

  4. Dupa 35 de minute se adauga rosiile fara pielita, bulionul, cartofii si fasolea verde, morcovii, telina, pastarnacul si dovlecelul.

  5. Se presara foile de dafin, enibaharul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba.

  6. Dupa ce au fiert toate, se adauga si pastele si se mai lasa înca 10 minute.

  7. Se adauga frunzele de busuioc si de cimbru. Ciorba se serveste imediat, fierbinte, cu parmezan ras deasupra.