Supa de linte rosie – Kirmizi Mercimek Corbasi

Ingrediente Supa de linte rosie – Kirmizi Mercimek Corbasi

Compozitie
  • 2 cani linte rosie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 litri supa de pui, vita sau legume
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 galbenusuri de ou (optional)
  • 2 lamai
  • 2 linguri menta uscata
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate (optional)
  • 1 lingurita rasa chimion macinat (optional)
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Supa de linte rosie – Kirmizi Mercimek Corbasi

  1. Se curata ceapa si morcovul si se dau prin razatoarea mare sau se toaca marunt.
    Nota: Pentru o varianta de post:  se inlocuiesc galbenusurile de ou cu 1 pumn de orez care se adauga la fiert in ultimele 10 minute sau 1 cartof care se adauga la inceput.

  2. Se spala in cateva ape reci boabele de linte.

  3. Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga ceapa si morcovul si se soteaza usor timp de 1-2 minute, amestecand constant.

  4. Optional, se poate adauga in aceasta etapa coriandrul si chimionul.

  5. Se adauga pasta de tomate si se rumeneste usor.

  6. Se adauga boabele de linte si supa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba timp de 35-40 de minute, la foc mediu spre mic, pana cand boabele de linte sunt fierte bine.

  7. Se ia vasul de pe foc, se amesteca galbenusurile de ou cu putina supa sau apa rece si se adauga amestecand usor in supa.

  8. Se asezoneaza cu sare si piper. In mod traditional aceasta este o supa destul de piperata.

  9. Se poate pasa supa daca se doreste sa aiba o consistenta mai fina sau se serveste ca atare.

  10. Supa de linte se serveste fierbinte, cu sferturi de lamaie alaturi si menta uscata peste si cu felii de paine alba.

  11. Optional, se poate decora cu cateva picaturi de ulei in care s-a rumenit usor boia de ardei dulce.