-
Se curata ceapa si morcovul si se dau prin razatoarea mare sau se toaca marunt.
Nota: Pentru o varianta de post: se inlocuiesc galbenusurile de ou cu 1 pumn de orez care se adauga la fiert in ultimele 10 minute sau 1 cartof care se adauga la inceput. -
Se spala in cateva ape reci boabele de linte.
-
Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga ceapa si morcovul si se soteaza usor timp de 1-2 minute, amestecand constant.
-
Optional, se poate adauga in aceasta etapa coriandrul si chimionul.
-
Se adauga pasta de tomate si se rumeneste usor.
-
Se adauga boabele de linte si supa. Se acopera oala si se lasa sa fiarba timp de 35-40 de minute, la foc mediu spre mic, pana cand boabele de linte sunt fierte bine.
-
Se ia vasul de pe foc, se amesteca galbenusurile de ou cu putina supa sau apa rece si se adauga amestecand usor in supa.
-
Se asezoneaza cu sare si piper. In mod traditional aceasta este o supa destul de piperata.
-
Se poate pasa supa daca se doreste sa aiba o consistenta mai fina sau se serveste ca atare.
-
Supa de linte se serveste fierbinte, cu sferturi de lamaie alaturi si menta uscata peste si cu felii de paine alba.
-
Optional, se poate decora cu cateva picaturi de ulei in care s-a rumenit usor boia de ardei dulce.