Salata de avocado cu dressing de ghimbir

Ingrediente Salata de avocado cu dressing de ghimbir

Compozitie
  • 150 gr mazare dulce, curatat de ate
  • 2 avocado curatati si taiati felii
  • 100 gr salata verde
Dressingul de ghimbir
  • 1/1/2 lingura mirin
  • 1 1/2 lingura otet de orez
  • 1 cm ghimbir proaspat curatat si ras prin razatoarea fina
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingura seminte de susan prajite

Mod de preparare Salata de avocado cu dressing de ghimbir

  1. Intai se face dressingul de ghimbir: Se amesteca intr-un castron semintele de susan cu mirinul, otetul de orez, ghimbirul, zaharul, uleiul de masline si cel de susan, se amesteca bine apoi se lasa 10 minute.

  2. Intre timp se fierbe apa cu sare intr-o cratita la foc iute. Cand apa a dat in clocot se reduce focul si se pun zaharul si mazarea. Se lasa sa fiarba 2-3 minute (pana cand mazarea devine verde stralucitor si se inmoaie) Se scurge si se spala sub jet de apa rece. Se usuca pe prosoape de hartie.

  3. Se pun mazarea, avocado si salata verde intr-un castron. Se toarna deasupra dressingul si se amesteca. Se serveste imediat.