Rețete

Filtre active:
Sosuri
Se amesteca uleiul de masline cu otetul, usturoiul, sarea si piperul. Folosind telul fix, se omogenizeaza iaurtul si smantana. Se amesteca mixul de usturoi cu cel de ulei de masline. La final, se adauga castravetii…
Provenit din vechiul “moretum” al romanilor, sosul pesto are un gust inconfundabil de busuioc si muguri de pin, o aroma delicata si o textura fina si cremoasa.Se spune ca busuiocul este plata…
Daca se folosesc ciuperci proaspete: Se curata ciupercile si se trec printr-un jet rapid de apa rece, se lasa sa se scurga bine si se taie felii. Se pun intr-o tigaie neaderenta mai adanca…
Pentru a evita folosirea zaharului optati pentru mere foarte dulci (Golden sau Ionatane) sau ajustati gustul dulce cu putina miere, dupa ce sosul a ajuns la temperatura camerei. Se poate renunta si la…
Se amesteca toate ingredientele intr-un blender si se proceseaza pana se obtine o mixtura omogena. Acest sos se poate folosi atat ca dressing pentru salata dar si alaturi de feluri de mancare cu…
Untul clarificat trebuie sa fie cald, nu fierbinte. Se incalzeste apa (cam de doua degete intr-o cratita) la foc mediu. Se amesteca galbenusurile cu apa rece intr-un bol de sticla termorezistent sau intr-o…
Se curata cartoful sau telina si se fierbe bine in apa cu sare. Dupa ce se raceste, se paseaza intr-un castron si se amesteca, cu lingura de lemn sau mixerul, cu mustarul, zeama…
Se incalzeste uleiul la foc mic pana se infierbanta fara a incepe sa fiarba. Se da deoparte. In timp ce uleiul se incinge se bat intr-o piulita rozmarinul, oregano si cimbrul. Se pun in…
Se taie avocado in doua, pe lungime. Se elimina samburele si se scoate pulpa cu o lingurita. Se pune intr-un castron. Se taie ceapa verde si ardeiul iute marunt si se pun in…