Sos de iaurt (raita) cu rosii si ceapa – Pyaz tamatar ka raita

Ingrediente Sos de iaurt (raita) cu rosii si ceapa – Pyaz tamatar ka raita

Compozitie
  • 2 cani iaurt integral
  • 1/2 cana rosii taiate foarte marunt
  • 1/2 cana ceapa taiata foarte marunt
  • 1 lingurita ghimbir dat prin razatoarea medie
  • 1/2 lingurita frunze de coriandru taiate fin
  • dupa gust sare
  • 1 praf zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita fasole mungo curatata
  • 1/4 lingurita chimen si seminte de mustar in proportii egale
  • 1 ardei chilli taiat marunt
  • 2 – 3 frunze de curry

Mod de preparare Sos de iaurt (raita) cu rosii si ceapa – Pyaz tamatar ka raita

1. Se amesteca rosiile cu ceapa si ghimbirul.  Se adauga sare si zahar si se amesteca bine.

2. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga frunzele de curry si fasolea mungo si se prajeste cateva minute.

3. Cand fasolea a devenit maronie, se adauga semintele de chimen si mustar. Cand incep sa sara in tigaie, se pune ardeiul chilli verde si se prajeste cateva secunde.

4. Se toarna amestecul de condimente peste rosii si ceapa.

5. Se adauga iaurtul si se amesteca bine.

Se serveste cu paine (roti) sau cu orez.