Daca se folosesc ciuperci proaspete:
-
Se curata ciupercile si se trec printr-un jet rapid de apa rece, se lasa sa se scurga bine si se taie felii.
-
Se pun intr-o tigaie neaderenta mai adanca si se inabusa in putin ulei sau nu (la alegere) pana scade aproape tot lichidul – la foc mic spre mediu, acoperit, aproximativ 15 min. Ciupercile sunt pline de lichid asa ca nu este neaparat necesar un adaos de ulei. Scopul acestui pas este sa iasa lichidul din ele pentru ca mancarea sa nu fie prea apoasa.
Acum se calesc in ulei impreuna cu usturoiul pana se rumenesc usor.
Daca se folosesc ciuperci din conserva
- Ciupercile se scurg bine se lasa sa se usuce apoi se calesc in ulei impreuna cu usturoiul pana se rumesc usor.
Prepararea
-
Se stinge preparatul cu vin alb si se lasa sa fiarba 5 minute, la foc mediu. pana se evapora vinul.
-
Se adauga o ceasca de apa, se reduce focul la minim si se lasa ciupercile sa fiarba timp de 15 minute.
-
Dupa 15 minute se adauga smantana, rozmarinul, cimbrul si oregano, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa 10 minute la foc mic.
Acest preparat este foarte versatil. Se poate servi ca atare cu paine neagra de casa sau adaugat ca sos peste tagliatele proaspete de casa.