Sos Pesto

Ingrediente Sos Pesto

Compozitie
  • 40 – 45 frunze busuioc (o legatura mare)
  • 1/4 cana pecorino ras sau cascaval de oaie uscat
  • 1/3 cana parmezan ras
  • 2 catei usturoi
  • 2/3 cana ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cana muguri de pin
  • 1/3 cana miez de nuca (optional)

Mod de preparare Sos Pesto

Provenit din vechiul “moretum” al romanilor, sosul pesto are un gust inconfundabil de busuioc si muguri de pin, o aroma delicata si o textura fina si cremoasa.
Se spune ca busuiocul este plata dragostei. Poate ca nu, poate ca da… Dar acesta este un sos de care, pur si simplu, te indragostesti !

  1. Pentru prepararea sosului pesto se poate folosi mixerul sau un pisalog. Traditional, se foloseste pisalogul. Se pune intr-un pisalog de lemn sarea, usturoiul, nuca, mugurii de pin si busuiocul si se piseaza bine amestecul.

  2. Cand amestecul a fost bine mixat, se adauga branza rasa, putin cate putin si se continua mixarea amestecului.

  3. Se adauga uleiul, putin cate putin, ca la o maioneza. Rezultatul trebuie sa fie un amestec moale si cremos.

(Daca se utilizeaza un robot de bucatarie trebuie avut grija ca amestecul de sare, usturoi, nuca, muguri de pin si busuioc sa nu devina prea lichid. Se muta amestecul intr-un castron si se amesteca cu branza rasa si uleiul, la fel ca la punctul 2 si 3).

 Va dorim pofta buna !