Rețete

Filtre active:
Conserve / Murături / Condimente
Scrumbia se curata de cei cativa solzisori pe care ii are, de intestine, se inlatura marginea cozii si capul, se spala foarte bine, se zvanta si se taie in bucati de cca…
Cantitatea este suficienta pentru 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se asaza in borcane. In fiecare borcan se pun 10-15 boabe piper, se impart in mod egal intre borcane rondelele de…
Se scot cotoarele gogosarilor cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Se curata morcovul, telina si…
Se macina semintele de susan cu ajutorul robotului sau in mojar. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca bine. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic, la loc intunecos si racoros. Poate fi…
Se curata si se spala cepele, apoi se asaza intr-un borcan care se inchide ermetic. Se adauga otetul, apa si sarea. Se scutura bine borcanul. Se lasa 2-3 zile, avand grija sa scuturati borcanul…
Din cantitatile indicate rezulta 4 borcane de 800 ml.Folosind un robot de bucatarie timpul calculat se reduce considerabil. Se spala, se curata si se oparesc ciupercile cateva minute, se scurg si se taie…
Din gutui nu se arunca nimic. Daca tot ati preparat gemul de gutui pastrati cojile si cotoarele si haideti sa preparam pelteaua sau jeleul de gutui. Se pun coaja si cotoarele de gutui…
1. Se pun toate ingredientele intr-o oala si se aduce la fierbere. 2. Se da focul mic si se fierbe pana cand scade lichidul si gemul devine de culoare maro (aproximtiv 2-3 ore)….
Se spala ardeii iuti. Se indeparteaza coditele. Pentru o pasta mai putin iute se indeparteaza semintele si nervurile. Pentru o pasta mai iute se pastreaza ardeii intregi. Se taie in bucati. Se mixeaza…