Peltea de gutui

Ingrediente Peltea de gutui

Compozitie
  • 3 kg gutui (doar coaja si cotoarele)
  • 1 kg zahar

Mod de preparare Peltea de gutui

Din gutui nu se arunca nimic. Daca tot ati preparat gemul de gutui pastrati cojile si cotoarele si haideti sa preparam pelteaua sau jeleul de gutui.

  1. Se pun coaja si cotoarele de gutui la fiert cu apa cat sa le acopere.

  2. Se lasa sa fiarba pana cand cotoarele s-au inmuiat bine de tot si furculita intra usor in ele.

  3. Se strecoara prin tifon zeama rezultata si se pune intr-o craticioara. Se adauga la 1 l lichid 1 kg zahar si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

  4. Atentie: nu se fierbe prea mult pentru ca se intareste prea tare.

  5. Se pune in borcane pelteaua fierbinte si se lasa sa se raceasca. Dupa ce se raceste trebuie sa arate exact ca un jeleu.

 Pentru a obtine culoarea roz se poate adauga si un kilogram de mere rosii la fiecare kilogram de gutui.