Rețete
Filtre active:
Conserve / Murături / Condimente
- 180 minute
- Mediu
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore.
Se pun la fiert cu 150…
- 100 minute
- Ușor
Din cantitatile mentionate rezulta 5 borcane de 400 gr si 1 borcan de 250 gr.
Buretii se spala bine si se pun la fiert in apa. Se lasa cam o ora la foc…
- 360 minute
- Mediu
Se taie varza in jumatate apoi, in fiecare cotor, se practica o taietura adanca pana la frunze.
Se inmoaie fiecare bucata de varza in apa rece si se presara cu sare fiecare frunza.Se…
- 90 minute
- Mediu
Dulceturile se fac vara, nu? Exact cand este atat de cald incat ultimul lucru pe care l-ai face este sa dai drumul la aragaz si sa fierbi niste cinstite visine sau caise…
Si-atunci,…
- 200 minute
- Mediu
Se spala macesele bine si se pun intr-o oala, se adauga apa, atat cat sa le acopere, si se lasa la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub…
- 60 minute
- Mediu
Se sterilizeaza borcanele. Se spala si se aleg castravetii. Se lasa deoparte castravetii moi sau loviti pentru ca acestia se vor strica.
Se amesteca 3 litri de apa cu 3 linguri rase de…
- 60 minute
- Ușor
Scrumbia se curata de cei cativa solzisori pe care ii are, de intestine, se inlatura marginea cozii si capul, se spala foarte bine, se zvanta si se taie in bucati de cca…
- 180 minute
- Mediu
Se scot cotoarele gogosarilor cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga.
Se curata morcovul, telina si…
- 30 minute
- Ușor
Prunele intregi, spalate, se asaza in borcane.
Apa, otetul si toate celelalte ingrediente se fierb in clocote 2-3 minute. Se toarna fierbinte peste prune.
Borcanele se sigileaza si se pastreaza in camara.
Ca sa nu…
- 30 minute
- Ușor
Pepenasii (pepeni mici) sanatosi si tari, se spala bine, se inteapa cu o andrea si se asaza intr-un bidonas. Printre pepenasi se pun morcovii, conopida, hreanul si ardeiul iute.
Se face o…