Rețete

Filtre active:
Conserve / Murături / Condimente
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore. Se pun la fiert cu 150…
Din cantitatile mentionate rezulta 5 borcane de 400 gr si 1 borcan de 250 gr. Buretii se spala bine si se pun la fiert in apa. Se lasa cam o ora la foc…
Se taie varza in jumatate apoi, in fiecare cotor, se practica o taietura adanca pana la frunze. Se inmoaie fiecare bucata de varza in apa rece si se presara cu sare fiecare frunza.Se…
Dulceturile se fac vara, nu? Exact cand este atat de cald incat ultimul lucru pe care l-ai face este sa dai drumul la aragaz si sa fierbi niste cinstite visine sau caise… Si-atunci,…
Se spala macesele bine si se pun intr-o oala, se adauga apa, atat cat sa le acopere, si se lasa la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub…
Se sterilizeaza borcanele. Se spala si se aleg castravetii. Se lasa deoparte castravetii moi sau loviti pentru ca acestia se vor strica. Se amesteca 3 litri de apa cu 3 linguri rase de…
Cantitatea este suficienta pentru 5 borcane de 800 gr. Se spala castravetii si se asaza in borcane. In fiecare borcan se pun 10-15 boabe piper, se impart in mod egal intre borcane rondelele de…
In cele ce urmeaza va propunem o alternativa mai sanatoasa la dulceata de zmeura cu zahar. Dar aceasta nu inseamna ca nu va oferim si reteta „ca la mama acasa”.Din cantitatile afisate…
Cantitatile sunt calculate pentru un butoi de 30 litri. Se scobeste cotorul verzei cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze. Se pune apa intr-un vas aproximativ 2-3 litri in care se…
Pepenasii (pepeni mici) sanatosi si tari, se spala bine, se inteapa cu o andrea si se asaza intr-un bidonas. Printre pepenasi se pun morcovii, conopida, hreanul si ardeiul iute. Se face o…