Pepenasi (pepeni mici) murati

Ingrediente Pepenasi (pepeni mici) murati

Compozitie
  • 5 – 6 pepenasi
  • 1-2 buc hrean
  • 1 kg morcovi
  • 1 conopida (optional)
  • 1 ardei iute

Mod de preparare Pepenasi (pepeni mici) murati

  1. Pepenasii (pepeni mici) sanatosi si tari, se spala bine, se inteapa cu o andrea si se asaza intr-un bidonas. Printre pepenasi se pun morcovii, conopida, hreanul si ardeiul iute.

  2. Se face o saramura rece, intr-un litru de apa se dizolva o lingura de sare mare, care se pune peste pepenasi. Se repeta operatia pana se umple butoiul.

  3. Dupa circa o saptamana, o saptamana si jumatate, pepenasii se vantura astfel: zeama din bidonas se varsa intr-o oala mare, apoi se pune iarasi in bidon, se repeta operatia de cateva ori, timp de 3-4 zile, apoi se lasa sa mureze.

    Se pot adauga gogonele, boabe de porumb, bucati de varza etc; in principiu tot ce poate fi murat in saramura. Astfel se obtin muraturi asortate delicioase.