-
Se sterilizeaza borcanele. Se spala si se aleg castravetii. Se lasa deoparte castravetii moi sau loviti pentru ca acestia se vor strica.
-
Se amesteca 3 litri de apa cu 3 linguri rase de sare grunjoasa. Apa trebuie sa fiarba pana cand se dizolva granulele de sare.
-
Se ia apa de pe foc si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Se asaza pe fundul borcanului cateii de usturoi curatati si crengutele de marar uscat.
-
Se pun castravetii, in picioare, unul langa altul. Se introduc pe marginea borcanului tulpini de hrean curatate (taiate in jumatati sau sferturi, daca sunt prea groase).
-
Se introduc printre castraveti frunze de visin si frunze de dafin. La final, se adauga boabele de mustar si cele de piper.
-
Se asaza borcanul in chiuveta, cu un cutit sub el si se toarna saramura fierbinte. Se inchide borcanul cu capac ermetic si se intoarce cu gura in jos. Se lasa asa 10-15 minute.
-
Se intorc borcanele si se lasa sa se raceasca lent, acoperite cu paturi sau prosoape calde, pana a doua zi. Se pastreaza la loc uscat, racoros si intunecat.
Cantitatea mentionata este suficienta pentru 7 borcane de 800 gr.