-
Se scot cotoarele gogosarilor cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga.
-
Se curata morcovul, telina si varza, apoi se toaca legumele: varza se taie fideluta iar morcovul si telina se dau prin razatoarea mare. Se amesteca apoi cu 2 linguri de sare si se framanta bine, pana se inmoaie putin. Se amesteca si cu 2 linguri de hrean ras.
-
Se umplu gogosarii cu amestecul de varza si se indeasa foarte bine. Merele se taie rondele mai groase si se pune cate o feliuta la gura fiecarui gogosar.
-
Intr-un borcan mare, cu gura larga se asaza cateva tije de telina cu frunze, apoi se asaza gogosarii, printre ei punandu-se betisoare de hrean, rondele de mar si boabe de struguri. Deasupra se pun iar frunze de telina.
-
Se fierbe solutia de otet cu apa, sare, zahar si condimente si se pune fierbinte in borcan. Se pune capacul iar borcanul se fierbe la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in oala.