Ingrediente Varza murata

Compozitie
  • 9 capatani varza de toamna
  • 2 radacini hrean mari
  • 30 linguri sare grunjoasa neiodata
  • 1 legatura cimbru
  • 1 legatura marar uscat cu tot cu tulpini
  • 1 sfecla rosie, curatata si taiata jumatati sau sferturi
  • cat cuprinde apa

Mod de preparare Varza murata

Cantitatile sunt calculate pentru un butoi de 30 litri.

Se scobeste cotorul verzei cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.

Se pune apa intr-un vas aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.

Se asaza pe fundul butoiului cimbru, marar si hrean, dupa care se pune varza in butoi. Adaugam apoi apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece. Se pune si sfecla rosie care va da o frumoasa culoare roz sucului.

Se inchide ermetic borcanul si se depoziteaza la loc racoros.

Pe langa ca este foarte buna, varza murata este cel mai pretios depozit de probiotice. Mai multe despre calitatile verzei murate vezi aici.