Castraveti murati in otet (bulgaresti)

Ingrediente Castraveti murati in otet (bulgaresti)

Compozitie
  • 2 kg castraveti
  • 2 morcovi, taiati rondele
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • 5 lingurite zahar
  • 50-75 boabe piper negru
  • 5 lingurite boabe de mustar
  • 5 frunze de dafin mici (optional)
  • 5 flori de marar
  • 20 linguri otet
  • 5 lingurite sare

Mod de preparare Castraveti murati in otet (bulgaresti)

Cantitatea este suficienta pentru 5 borcane de 800 gr.

  1. Se spala castravetii si se asaza in borcane.

  2. In fiecare borcan se pun 10-15 boabe piper, se impart in mod egal intre borcane rondelele de morcovi si ceapa, 1 floare de marar, 1 frunza de dafin mica (dupa gust), 1 lingurita boabe de mustar, 1 lingurita de sare, una de zahar, 4 linguri de otet si se completeaza cu apa.

  3. Se acopera borcanele cu capac si se pun la fiert in bain-marie, pentru 15 minute, din momentul in care au fost puse pe foc.

  4. Se lasa sa se raceasca in apa.