Zacusca de ciuperci

Ingrediente Zacusca de ciuperci

Compozitie
  • 3 kg ciuperci (pot fi de un singur soi sau soiuri amestecate)
  • 2 1/2 kg ardei capia
  • 600 gr ceapa
  • 300 ml ulei
  • 750 ml bulion
  • 2-3 foi dafin
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Zacusca de ciuperci

Din cantitatile indicate rezulta 4 borcane de 800 ml.
Folosind un robot de bucatarie timpul calculat se reduce considerabil.

  1. Se spala, se curata si se oparesc ciupercile cateva minute, se scurg si se taie bucati.

  2. Se coc gogosarii si se curata de coaja.

  3. Se curata ceapa, se taie si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne impreuna cu gogosarii.

  4. Se pun toate ingredientele intr-o oala potrivita, se adauga bulionul, se amesteca, se potriveste gustul cu sare si piper, se adauga 1–2 foi de dafin.

  5. Se pune oala in cuptor la foc potrivit, aproximativ 150 grade Celsius, pentru aproximativ o ora si jumatate.

  6. Se umplu borcanele. Deasupra se pune cate o lingurita de ulei fierbinte. Se lasa borcanele la cald cateva ore apoi se pastreaza la loc intunecos si racoros.