Rețete
Filtre active:
Unguresc
- 70 minute
- Ușor
Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la calit la foc mic 5 minute.
Se adauga ceapa, pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat…
- 120 minute
- Mediu
Se fierbe apa cu sare intr-o cratita.
Se adauga capatana de varza, careia i s-a indepartat miezul si se lasa sa fiarba la foc mic un minut sau doua.
Se iau 8-10 frunze mari…
- 90 minute
- Greu
Blatul
Prepararea blaturilor incepe cu decuparea din hartie de copt a 6 forme rotunde cu diametrul de 26 cm. Pentru a usura munca, se poate folosi drept contur baza formei de tort, dupa…
- 45 minute
- Ușor
Se curata si se spala pestele.
Crapul se taie in felii de 2 cm si se sareaza.
Se fierbe bine capul crapului si pestele mic.
Dupa ce au fiert, se stinge focul, se arunca capul…
- 30 minute
- Ușor
Se caleste faina in ulei pana devine aurie
Se adauga in ploaie semintele de chimen si se lasa sa se prajeasca usor.
Se opreste focul, se adauga boia si se amesteca bine.
Se pune din…
- 30 minute
- Ușor
Se amesteca faina cu cele 2 oua , sarea, cu lingurita de unt si se adauga treptat apa, amestecand bine sa nu ramana cocoloase .
Aluatul obtinut trebuie sa fie un pic mai…
- 80 minute
- Mediu
Se pune carnea de vita intr-o tava cu putin ulei si se da la cuptor. Treptat se adauga apa pana muschiul devine fraged.
Se lasa carnea sa se rumeneasca si apoi se scoate.
Sosul…
- 130 minute
- Ușor
Gulasul de caprioara
Se striveste usturoiul cu un praf de sare, ca pentru mujdei.
Intr-o oala, se topeste untul la foc mediu-iute si se soteaza ceapa, pana se inmoaie si devine brun-aurie, apoi se…
- 15 minute
- Ușor
Se spala ardeii iuti. Se indeparteaza coditele. Pentru o pasta mai putin iute se indeparteaza semintele si nervurile. Pentru o pasta mai iute se pastreaza ardeii intregi. Se taie in bucati.
Se mixeaza…
- 120 minute
- Ușor
Pentru o pasta dulce eliminati ardeiul iute.Daca se doreste o pasta mai iute folositi ardeii iuti cu tot cu seminte. Daca doriti o pasta mai putin picanta, ardeii iuti se vor…