Pentru o pasta dulce eliminati ardeiul iute.
Daca se doreste o pasta mai iute folositi ardeii iuti cu tot cu seminte.
Daca doriti o pasta mai putin picanta, ardeii iuti se vor curata de seminte si nervuri.
Pentru o pasta light se poate elimina uleiul. Daca pasta vi se pare prea uscata, in momentul servirii, puteti mixa cantitatea dorita cu cateva picaturi de ulei crud pana obtineti consistenta necesara.
-
Ardeii se curata , se spala , se lasa la scurs si se dau prin masina de tocat. Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei, se adauga ardeiul, sarea si se caleste pana uleiul iese la suprafata si se ingroasa pasta.
-
Se pune pasta in borcane sterilizate, se inchid si se pun in cuptorul incins, dar oprit, pentru aprox. 15 minute.
-
Se scot borcanele, se invelesc in prosoape si se tin invelite pana a doua zi.
Acest preparat se poate folosi in tocanite, supe, ciorbe, paste, preparate pe baza de orez dar si ca atare. Ungeti cateva felii de paine prajita cu aceasta pasta si veti obtine un minunat aperitiv.