Porkolt

Ingrediente Porkolt

Compozitie
  • 400 gr muschi de vita
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 50 gr telina
  • 1 frunza dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 50 gr ulei
  • dupa gust ardei iute, sare si piper

Mod de preparare Porkolt

  1. Se  pune carnea de vita intr-o tava cu putin ulei si se da la cuptor. Treptat se adauga apa pana muschiul devine fraged.

  2. Se lasa  carnea sa se rumeneasca si apoi se scoate.

  3. Sosul de legume  se obtine astfel: se inabusa in ulei ceapa taiata julien, morcovul si telina razuite fin cu ardeiul iute taiat fasii.

  4. Sosul rezultat de la prajirea fripturii se pune peste sosul de legume, se adauga pasta de rosii si foaia de dafin, lingura de faina, apoi apa, pana cand se omogenizeaza compozitia.

  5. Se pune la fiert, minimum 20 de minute. La sfarsit se adauga sare si piper.

  6. Se servesc cu nokedli, , cas, smantana si castraveti murati in otet.