Supa de peste ungureasca – Halaszle

Ingrediente Supa de peste ungureasca – Halaszle

Compozitie
  • 1,5 kg crap cu tot cu cap
  • 500 gr peste mic
  • 2 litri apa
  • 1 rosie mare curatata de coaja
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 2 lingurite boia de ardei iute
  • 1 ardei iute verde
  • 100 ml vin rosu (optional)
  • dupa gust sare

Mod de preparare Supa de peste ungureasca – Halaszle

  1. Se curata si se spala pestele.

  2. Crapul se taie in felii de 2 cm si se sareaza.

  3. Se fierbe bine capul crapului si pestele mic.

  4. Dupa ce au fiert, se stinge focul, se arunca capul si se paseaza pestii mici prin sita, apoi se pune pasta de peste inapoi in oala (este mai bine sa se foloseasca  sita pentru a putea vedea daca exista oase pentru a le elimina).

  5. Se fierbe separat ceapa pana se inmoaie apoi se paseaza si se pune in supa de peste.

  6. Se pun fileurile de crap in supa, feliute de ardei iute, rosia curata de coaja si taiata felii sau cubulete, putina sare si puneti oala pe foc.

  7. Cand a dat in clocot se adaugai boiaua de ardei iute, vinul si se lasa pe foc pana cand crapul este fiert.

  8. .Se scoate  cu strecuratoarea bucatile de crap si se pun in farfurii apoi se toarna supa pana sunt acoperite.