-
Se curata si se spala pestele.
-
Crapul se taie in felii de 2 cm si se sareaza.
-
Se fierbe bine capul crapului si pestele mic.
-
Dupa ce au fiert, se stinge focul, se arunca capul si se paseaza pestii mici prin sita, apoi se pune pasta de peste inapoi in oala (este mai bine sa se foloseasca sita pentru a putea vedea daca exista oase pentru a le elimina).
-
Se fierbe separat ceapa pana se inmoaie apoi se paseaza si se pune in supa de peste.
-
Se pun fileurile de crap in supa, feliute de ardei iute, rosia curata de coaja si taiata felii sau cubulete, putina sare si puneti oala pe foc.
-
Cand a dat in clocot se adaugai boiaua de ardei iute, vinul si se lasa pe foc pana cand crapul este fiert.
-
.Se scoate cu strecuratoarea bucatile de crap si se pun in farfurii apoi se toarna supa pana sunt acoperite.