Gulas de caprioara cu gogosi din aluat de cartofi

Ingrediente Gulas de caprioara cu gogosi din aluat de cartofi

Gulasul de caprioara
  • 1 1/2 lingura paprika
  • 113 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • 700 gr ceapa taiata cubulete
  • 700 gr carne de caprioara, taiata cuburi de 2,5-3 cm.
  • 1 cana apa
  • dupa gust sare si piper negru, proaspat macinat
Gogosi din aluat de cartofi
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 3 linguri faina + cat este necesar pentru pudrarea gogosilor
  • 2 galbenusuri, batute usor
  • 1/4 cana unt
  • 900 gr cartofi rasi
  • 2 cani pesmet
  • 1 praf nucsoara
  • cat este necesar sare

Mod de preparare Gulas de caprioara cu gogosi din aluat de cartofi

Gulasul de caprioara

  1. Se striveste usturoiul cu un praf de sare, ca pentru mujdei.

  2. Intr-o oala, se topeste untul la foc mediu-iute si se soteaza ceapa, pana se inmoaie si devine brun-aurie, apoi se adauga usturoiul si paprika. Se amesteca de cateva ori si se adauga carnea.

  3. Se reduce focul si se lasa 1 ½ -2 ore, amestecand frecvent, ca sa nu se lipeasca de tigaie.

  4. Daca este necesar, se poate adauga cate ½ cana de apa, nu mai mult de doua ori, astfel incat sa nu se arda carnea.

  5. Daca vi se pare ca se arde, reduceti focul. Gulasul are un sos scazut si de aceea se evita adaugarea unui cantitati prea mari de apa. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper negru, proaspat macinat.

Gogosi din aluat de cartofi

  1. Se umple o oala mare cu 3 litri apa, se adauga 1 lingurita sare si se pune la fiert.

  2. Intre timp, se amesteca cartofii rasi cu faina, amidonul de porumb, nucsoara si 1 praf de sare.

  3. Se adauga galbenusurile de ou, batute usor si se omogenizeaza toata compozitia.

  4. Separat, se toarna faina intr-un bol. Se ia cate o cantitate de aluat de marimea unei mingi de tenis, i se da forma de bila si se trece prin faina din bol.

  5. Gogosile astfel formate se introduc in oala si se lasa sa fiarba fara capac, 10 minute. Se scot cu spumiera din oala si se scurg.

  6. Pesmetul se prajeste in unt, apoi se asaza pe o farfurie intinsa. Se tavalesc gogosile de cartofi prin pesmet si se servesc alaturi de gulas.