Ciorba de varza cu afumatura – Lucsos

Ingrediente Ciorba de varza cu afumatura – Lucsos

Compozitie
  • 1 kg varza
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac mare
  • 1 patrunjel (radacina) mare
  • 500 gr costita si carnati afumati
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenuse de ou
  • 2-3 fire cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel (frunze)

Mod de preparare Ciorba de varza cu afumatura – Lucsos

  1. Intr-o cratita se pune putin ulei si morcovul dat pe razatoarea mica si se lasa la calit la foc mic 5 minute.

  2. Se adauga ceapa, pe urma pasta de ardei si zarzavatul taiat cubulete, se mai lasa cateva minute, apoi se pune apa.

  3. In apa, se pun la fiert costita taiata cubulete si carnatii afumati, taiati rondele.

  4. Se adauga sarea si cimbrul si se lasa pe foc, pana e aproape fiarta carnea.

  5. Se adauga varza taiata fideluta si se fierbe.

  6. Cand e fiarta varza, se bat intr-un bol smantana cu galbenusurile, in care se pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca mereu, pana compozitia din bol e fierbinte.

  7. Se toarna peste ciorba din cratita si se amesteca.

  8. La final, se adauga o legatura mica de patrunjel si o legatura mare de marar, tocate fin.