Rețete

Filtre active:
Salată
Se pune apa si graul la fiert si se aduce la fierbere. (Regula generala in privinta fierberii graului este: se fierbe o parte de grau cu 3 parti apa.) Se reduce focul si…
Jumatate din cantitatea de legume, mai putin cartofii, se taie in bucati mari. Se pun intr-o tigaie, cu frunza de dafin, boabele de piper si otetul si se aduc la fierbere. In tigaia…
Se curata varza de frunzele exterioare. Se taie varza fideluta si se elimina cotorul. Se pune varza intr-un castron mare. Se adauga ceapa taiata marunt, morcovul ras si patrunjelul. Se amesteca uleiul de masline si zeama…
Se face un dresing din uleiul de masline, sucul de lamaie,  sare, piper si oregano. Se pun intr-un vas si se amesteca bine. Se pune restul ingredientelor intr-un castron. Se toarna dressing-ul si…
Se fierb cartofii cu coaja, circa 20 minute. Se scurg, se curata si se taie felii subtiri . Se incinge zeama de legume intr-o craticioara, se toarna peste cartofi, se amesteca bine…
Vinetele se spala foarte bine si se usuca. Se inteapa cu o furculita, lasand loc aburilor si lichidului sa se scurga.Se coc la cuptor sau pe aragaz (vezi aici) Prepararea salatei Vinetele se curata…
Se hidrateaza algele in apa rece timp de 5-8 minute. Se scurg si se storc si apoi se asaza in boluri individuale care se introduc in frigider. Intr-un mojar, se piseaza semintele de…
Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii  (40 de min.). Se racoresc si se curata de coaja. Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora – se racoreste si se…