-
Se pune apa si graul la fiert si se aduce la fierbere. (Regula generala in privinta fierberii graului este: se fierbe o parte de grau cu 3 parti apa.)
-
Se reduce focul si se lasa sa fiarba neacoperit pana cand graul absoarbe toata apa si se inmoaie (1 ora)
-
Se scurge graul, se clateste cu apa rece si se lasa la frigider cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi. (Poate fi lasat peste noapte).
-
Se amesteca otetul balsamic si uleiul.
-
Se pun intr-un vas graul fiert, rosiile, ceapa, castravetele si maslinele si, la sfarsit, vinegreta din ulei si otet.
-
Poate fi servita imediat presarata cu branza feta sau se lasa la frigider timp de o ora pentru ca gusturile sa se amestece. In acest caz branza se adauga in momentul servirii.
Pentru o salata de post branza se poate inlocui cu tofu in saramura, faramitat.