Salata de vara cu grau Spelta

Ingrediente Salata de vara cu grau Spelta

Compozitie
  • 1 1/2 cana grau Spelta (alac)
  • 4 1/2 cani apa
  • 1/4 cana ceapa rosie taiata marunt
  • 1 1/2 cana rosii cherry taiate in doua (se poate folosi orice soi de rosie nu foarte zemoasa)
  • 1 castravete fabio taiat cuburi mari
  • 1 cana masline taiate pe jumatate si curatate de samburi
  • 1 lingura ulei de rapita sau de masline
  • 1/2 cana branza feta faramitata

Mod de preparare Salata de vara cu grau Spelta

  1. Se pune apa si graul la fiert si se aduce la fierbere. (Regula generala in privinta fierberii graului este: se fierbe o parte de grau cu 3 parti apa.)

  2. Se reduce focul si se lasa sa fiarba neacoperit pana cand graul absoarbe toata apa si se inmoaie (1 ora)

  3. Se scurge graul, se clateste cu apa rece si se lasa la frigider cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi. (Poate fi lasat peste noapte).

  4. Se amesteca otetul balsamic si uleiul.

  5. Se pun intr-un vas graul fiert, rosiile, ceapa, castravetele si maslinele si, la sfarsit, vinegreta din ulei si otet.

  6. Poate fi servita  imediat presarata cu branza feta sau se lasa la frigider  timp de o ora pentru ca gusturile sa se amestece. In acest caz  branza se adauga in momentul servirii.

    Pentru o salata de post branza se poate inlocui cu tofu in saramura, faramitat.