Rețete
Filtre active:
Scandinav
- 30 minute
- Ușor
Se spala bine frunzele de urzica si apoi se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere bine.
Se lasa sa dea in clocot, cca 10-15 minute, pana se inmoaie.
Se scot urzicile…
- 120 minute
- Mediu
Blatul de tarta din grau Spelta
Nota: Secretul obtinerii unui blat de tarta perfect mai ales atunci cand se foloseste o faina atat de proteica asa cum este faina din grau Spelta…
- 60 minute
- Mediu
Se scot ouale de la frigider si se lasa la temperatura camerei, cateva ore. Se incalzeste cuptorul.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si la…
- 70 minute
- Mediu
Intr-o oala mare, se caleste putin usturoiul in ulei, cca 1-2 minute, la foc mediu.
Se adauga bucatile de miel si se prajesc usor, pe fiecare parte.
Se adauga ceapa taiata julien si se…
- 75 minute
- Ușor
Cuptorul se incalzeste la 150 grade Celsius.
Se soteaza ceapa in 2 linguri de unt, la foc mediu, pana cand devine aurie.
Se curata si se rad cartofii.
Se unge cu unt, o forma de…
- 90 minute
- Ușor
Se pune apa si graul la fiert si se aduce la fierbere. (Regula generala in privinta fierberii graului este: se fierbe o parte de grau cu 3 parti apa.)
Se reduce focul si…
- 40 minute
- Ușor
Se pun conopida si ceapa in oala, se acopera cu supa de pui si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie conopida (cca 20 minute).
Cat se fierbe conopida se taie bacon-ul…
- 150 minute
- Mediu
Mazarea se lasa peste noapte la inmuiat in apa. Se pastreaza apa respectiva pentru fiert. In caz ca se foloseste linte, aceasta nu se lasa la inmuiat, ci se fierbe 2-3 ore.
Se…
- 15 minute
- Ușor
Se acopera pestele cu apa si se lasa la inmuiat si desarat macar 24 de ore schimband apa din 6 in 6 ore.
Dupa ce s-a desarat codul, se fierb 3 cartofi mari…
- 30 minute
- Ușor
Se spala si se curata pestele apoi se freaca fiecare peste atat in interior cat si in exterior cu ulei si se presara cu sare si piper.
Se freaca untul cu mararul, arpagicul…