Chiftelute din cod uscat si sarat – Torskeboller

Ingrediente Chiftelute din cod uscat si sarat – Torskeboller

Compozitie
  • 1 1/2 cana cod uscat si sarat maruntit
  • 3 cartofi mari
  • 1 catel de usturoi strivit
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 2 oua batute
  • pentru prajit ulei de rapita sau de masline

Mod de preparare Chiftelute din cod uscat si sarat – Torskeboller

  1. Se acopera pestele cu apa si se lasa la inmuiat si desarat macar 24 de ore schimband apa din 6 in 6 ore.

  2. Dupa ce s-a desarat codul, se fierb 3 cartofi mari si se fac piure.

  3. Se usuca pestele cu un prosop de hartie si se faramiteaza cu degetele.

  4. Se amesteca pestele cu piureul de cartofi, catelul de usturoi, mararul amestecat cu coaja de lamaie si ouale.

  5. Se presara putina faina pe maini si se formeaza din amestec chiftelute rotunde de marimea unei nuci.

  6. Se incinge uleiul de rapita si se prajesc chiftelele de peste, 2-3 minute pana devin aurii.

  7. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa sa se absoarba excesul de ulei.

  8. Se servesc cu mujdei de usturoi frecat cu ulei (maioneza de usturoi).