Supa de miel islandeza – Kjotsopa

Ingrediente Supa de miel islandeza – Kjotsopa

Compozitie
  • 1,5 kg carne de miel cu os
  • 1/2 varza taiata mare
  • 3 morcovi, taiati cubulete
  • 1/2 nap, taiat cubulete
  • 1 cana bucatele de conopida (optional)
  • 4 cartofi taiati cubulete
  • 1 ceapa medie taiata julienne
  • 1/3 cana fulgi de ovaz (traditional) sau orez brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita usturoi taiat foarte marunt
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 6 cani apa
  • dupa gust sare

Mod de preparare Supa de miel islandeza – Kjotsopa

  1. Intr-o oala mare, se caleste putin usturoiul in ulei, cca 1-2 minute, la foc mediu.

  2. Se adauga bucatile de miel si se prajesc usor, pe fiecare parte.

  3. Se adauga ceapa taiata julien si se caleste 1 minut, dupa care se adauga apa si orezul. Se sareaza dupa gust.

  4. Se mareste intensitatea focului pana cand supa da in clocot. Se lasa astfel cca 5 minute, timp in care se inlatura continuu spuma creata.

  5. Se reduce flacara, se adauga cimbrul si oregano, se acopera oala si se lasa astfel cca 40 minute.

  6. Se adauga varza, morcovii, napul, conopida si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie, cca 20 minute.

  7. Se scot carnea si oasele din oala. Se dezoseaza si se taie carnea in bucati potrivite, dupa care se pune inapoi in supa. Se mai lasa pe foc inca 5 minute.

  8. In mod traditional, islandezii servesc carnea si cartofii pe o farfurie separata. In acest caz, atat carnea cat si cartofii trebuie taiati in cuburi mai mari.