-
Intr-o oala mare, se caleste putin usturoiul in ulei, cca 1-2 minute, la foc mediu.
-
Se adauga bucatile de miel si se prajesc usor, pe fiecare parte.
-
Se adauga ceapa taiata julien si se caleste 1 minut, dupa care se adauga apa si orezul. Se sareaza dupa gust.
-
Se mareste intensitatea focului pana cand supa da in clocot. Se lasa astfel cca 5 minute, timp in care se inlatura continuu spuma creata.
-
Se reduce flacara, se adauga cimbrul si oregano, se acopera oala si se lasa astfel cca 40 minute.
-
Se adauga varza, morcovii, napul, conopida si cartofii. Se lasa sa fiarba pana cand legumele se inmoaie, cca 20 minute.
-
Se scot carnea si oasele din oala. Se dezoseaza si se taie carnea in bucati potrivite, dupa care se pune inapoi in supa. Se mai lasa pe foc inca 5 minute.
-
In mod traditional, islandezii servesc carnea si cartofii pe o farfurie separata. In acest caz, atat carnea cat si cartofii trebuie taiati in cuburi mai mari.