-
Se pun conopida si ceapa in oala, se acopera cu supa de pui si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie conopida (cca 20 minute).
-
Cat se fierbe conopida se taie bacon-ul cubulete si se prajeste pana devine auriu si crocant.
-
Dupa ce conopida s-a fiert, se paseaza pana ajunge la consistenta unui piure.
-
Intr-o oala de supa, se amesteca la foc mediu 2 linguri de apa cu 2 linguri de faina, pana faina incepe sa-si schimbe culoarea si apoi se adauga treptat piureul de conopida, amestecand continuu, ca sa se desfaca eventualele cocoloase formate.
-
Se adauga bacon-ul prajit si branza si se lasa sa fiarba pana se topeste branza (5-10 minute).
-
Se poate servi alaturi de un platou cu bacon prajit si branza faramitata.
Se prefera folosirea branzei cu mucegai Danish Blue Cheese pentru ca nu are acel miros specific, al branzei frantuzesti cu mucegai.