-
Cuptorul se incalzeste la 150 grade Celsius.
-
Se soteaza ceapa in 2 linguri de unt, la foc mediu, pana cand devine aurie.
-
Se curata si se rad cartofii.
-
Se unge cu unt, o forma de placinta. Se pune jumatate din cantitatea de cartofi in forma, al doilea strat va fi din ceapa calita, al treilea strat-anchois si, ultimul strat, restul de cartofi.
-
Untul ramas se raspandeste pe suprafata placintei si se presara piper alb, macinat.
-
Se introduce la cuptor, 50 minutes. Dupa primele 10 minute, se toarna peste placinta jumatate din cantitatea de smantana. Dupa alte 10 minute, se adauga si restul de smantana.
-
Se serveste imediat sau se pastreaza la frigider, acoperita cu un capac.
Daca serviti placinta a doua zi, asteptati sa ajunga la temperatura camerei, preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius si introduceti-o in cuptor 10-15 minute.