Placinta norvegiana cu anchois – Janson’s Fra Stelse

Ingrediente Placinta norvegiana cu anchois – Janson’s Fra Stelse

Compozitie
  • 3 linguri unt
  • 450 gr cartofi rasi
  • 18 fileuri anchois
  • 1 lingurita piper alb macinat
  • 240 gr smantana grasa

Mod de preparare Placinta norvegiana cu anchois – Janson’s Fra Stelse

  1. Cuptorul se incalzeste la 150 grade Celsius.

  2. Se soteaza ceapa in 2 linguri de unt, la foc mediu, pana cand devine aurie.

  3. Se curata si se rad cartofii.

  4. Se unge cu unt, o forma de placinta. Se pune jumatate din cantitatea de cartofi in forma, al doilea strat va fi din ceapa calita, al treilea strat-anchois si, ultimul strat, restul de cartofi.

  5. Untul ramas se raspandeste pe suprafata placintei si se presara piper alb, macinat.

  6. Se introduce la cuptor, 50 minutes. Dupa primele 10 minute, se toarna peste placinta jumatate din cantitatea de smantana. Dupa alte 10 minute, se adauga si restul de smantana.

  7. Se serveste imediat sau se pastreaza la frigider, acoperita cu un capac.

    Daca serviti placinta a doua zi, asteptati sa ajunga la temperatura camerei, preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius si introduceti-o in cuptor 10-15 minute.