Supa de urzici cu garnitura din oua fierte – Nässelsoppa

Ingrediente Supa de urzici cu garnitura din oua fierte – Nässelsoppa

Compozitie
  • 10-12 cani frunze de urzica spalate bine
  • 3 linguri unt
  • 1/4 cana faina
  • 1/2 cana ceapa rosie taiata marunt
  • 3 catei de usturoi pisati fin
  • 1/4 cana arpagic taiat marunt
  • 2 cani supa de pui, de vita sau de legume strecurata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper (alb, de preferat)
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2 cani smantana slaba
  • 2 oua fierte,tari, taiate sferturi

Mod de preparare Supa de urzici cu garnitura din oua fierte – Nässelsoppa

  1. Se spala bine frunzele de urzica si apoi se pun intr-o oala cu apa cat sa le acopere bine.

  2. Se lasa sa dea in clocot, cca 10-15 minute, pana se inmoaie.

  3. Se scot urzicile si se taie fin. Se pastreaza o cana din apa in care au fiert urzicile, restul se arunca.

  4. Se caleste putin faina in unt la foc iute, apoi se reduce focul.

  5. Amestecand continuu, se adauga ceapa, usturoiul si arpagicul si se calesc pana ceapa devine sticloasa.

  6. Se adauga sarea, piperul, cimbrul si nucsoara, amestecand in continuare.

  7. Se adauga urzicile impreuna cu cana de apa in care au fiert si apoi, putin cate putin, smantana. Se lasa pe foc inca 10 minute.

  8. Se toarna supa in farfurii si se decoreaza cu feliutele de ou.