-
Se scot ouale de la frigider si se lasa la temperatura camerei, cateva ore. Se incalzeste cuptorul.
-
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si la sfarsit, migdalele sau nucile macinate.
-
Se pune compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata bine cu unt si se lasa 40- 45 minute la cuptor, dupa care se scoate si se lasa la racit.
-
Se pune apa la fiert, intr-o craticioara medie. Cele 5 galbenusuri, la care se mai adauga inca unul, se pun in alta craticioara mai mica si se contopesc cu zaharul, vanilia si smantana dulce.
- Amestecati mereu ouale (15-20 min), pana incep sa se lege si sa formeze o crema groasa (Atentie! Se prinde de fundul craticioarei si coaguleaza foarte repede). Cand este gata, se lasa la racit.
-
Cand a ajuns la temperatura camerei, in crema se adauga untul moale si se amesteca usor, pana la omogenizare. Daca, intre timp, s-a mai inmuiat crema, se mai lasa o vreme la racit.
-
Se intinde pe blat cat mai uniform. Se adauga migdale feliate si prajite sau nucile. Se taie in forma dorita si se poate servi.