Prajitura cu crema de oua – Gulkake

Ingrediente Prajitura cu crema de oua – Gulkake

Compozitie
  • 5 albusuri de ou
  • 100 gr migdale sau nuci (traditional se folosesc migdale)
  • 200 gr zahar pudra
Crema de oua
  • 6 galbenusuri
  • 125 ml smantana dulce (36% grasime)
  • 125 gr zahar tos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 150 gr unt la temperatura camerei

Mod de preparare Prajitura cu crema de oua – Gulkake

  1. Se scot ouale de la frigider si se lasa la temperatura camerei, cateva ore. Se incalzeste cuptorul.

  2. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga treptat zaharul si la sfarsit, migdalele sau nucile macinate.

  3. Se pune compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata bine cu unt si se lasa 40- 45 minute la cuptor, dupa care se scoate si se lasa la racit.

  4. Se pune apa la fiert, intr-o craticioara medie. Cele 5 galbenusuri, la care se mai adauga inca unul, se pun in alta craticioara mai mica si se contopesc cu zaharul, vanilia si smantana dulce.

  5. Amestecati mereu ouale (15-20 min), pana incep sa se lege si sa formeze o crema groasa (Atentie!  Se prinde de fundul craticioarei si coaguleaza foarte repede). Cand este gata, se lasa la racit.
  6. Cand a ajuns la temperatura camerei, in crema se adauga untul moale si se amesteca usor, pana la omogenizare. Daca, intre timp, s-a mai inmuiat crema, se mai lasa o vreme la racit.

  7. Se intinde pe blat cat mai uniform. Se adauga migdale feliate si prajite sau nucile. Se taie in forma dorita si se poate servi.