-
Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii (40 de min.). Se racoresc si se curata de coaja.
-
Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora – se racoreste si se curata de coaja. Pentru economie de timp se vor fierbe simultan, cartofii si sfecla, in doua oale
-
Ceapa se curata si se spala. De obicei ( dar nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite – sa imite forma pestelui.
-
Ordinea straturilor nu este obligatorie.Primul strat de salata va fi din cartofi, care se dau prin razatoare medie.
-
Se ung bine cartofii cu maioneza.
-
Fileul de peste se taie cubulete mici.
-
Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.
- Daca se folosesc si mere, se dau prin razatoarea mare, se asaza deasupra stratului de peste si se ung, la randul lor, cu maioneza.
-
Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime.
-
Se distribuie ceapa deasupra pestelui sau deasupra merelor (daca se folosesc).
-
Se unge cu putina maioneza si acest strat.
-
Peste ceapa se rad morcovii.
-
Se unge bine cu maioneza.
-
Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare.
-
Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.
Se poate orna cu patrunjel, cu branza sfaramata sau cu orice altceva, dupa gust.