Salata de heringi – Shuba

Ingrediente Salata de heringi – Shuba

Compozitie
  • 2 heringi afumati
  • 3 cartofi mari
  • 3 cepe
  • 1 sfecla rosie
  • 3 mere (optional)
  • 2 morcovi
  • 1 borcan maioneza
  • dupa gust sare, piper,
  • pentru ornat patrunjel sau branza sfaramata

Mod de preparare Salata de heringi – Shuba

  1. Cartofii se fierb in coaja impreuna cu morcovii  (40 de min.). Se racoresc si se curata de coaja.

  2. Sfecla rosie se fierbe in apa, aproximativ 1 ora – se racoreste si se curata de coaja. Pentru economie de timp se vor fierbe simultan, cartofii si sfecla, in doua oale

  3. Ceapa se curata si se spala. De obicei ( dar nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite – sa imite forma pestelui.

  4. Ordinea straturilor nu este obligatorie.Primul strat de salata va fi din cartofi, care se dau prin razatoare medie.

  5. Se ung bine cartofii cu maioneza.

  6. Fileul de peste se taie cubulete mici.

  7. Se distribuie uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza.

  8. Daca se folosesc si mere, se dau prin razatoarea mare, se asaza deasupra stratului de peste si se ung, la randul lor, cu maioneza.
  9. Ceapa se taie marunt. Inainte de a o pune in salata se poate clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime.

  10. Se distribuie ceapa deasupra pestelui sau deasupra merelor (daca se folosesc).

  11. Se unge cu putina maioneza si acest strat.

  12. Peste ceapa se rad morcovii.

  13. Se unge bine cu maioneza.

  14. Peste morcov se pune sfecla data prin razatoare.

  15. Se uniformizeaza si se unge bine cu maioneza.

    Se poate orna cu patrunjel, cu branza sfaramata sau cu orice altceva, dupa gust.