Salata de varza greceasca – Lachanosalata

Ingrediente Salata de varza greceasca – Lachanosalata

Compozitie
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa mica taiata marunt (optional)
  • 1 morcov mic ras
  • 1/4 cana patrunjel tocat marunt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Salata de varza greceasca – Lachanosalata

  1. Se curata varza de frunzele exterioare.

  2. Se taie varza fideluta si se elimina cotorul.

  3. Se pune varza intr-un castron mare.

  4. Se adauga ceapa taiata marunt, morcovul ras si patrunjelul.

  5. Se amesteca uleiul de masline si zeama de lamaie.

  6. Se potriveste de sare si piper si se amesteca din nou.

    Se serveste ca aperitiv sau garnitura.