Salata de paine arabeasca – Fattoush

Ingrediente Salata de paine arabeasca – Fattoush

Compozitie
  • 2 lipii arabe
  • 3 ardei de diferite culori (verde, galben, rosu)
  • 2 castraveti
  • 2 rosii
  • 2 linguri seminte de rodie (optional)
  • 2 – 3 fire ceapa verde
  • 2 – 3 frunze salata verde
  • 3 – 4 ridichi mici
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • 2 lamai medii (doar sucul)
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3 linguri ulei de masline pentru prajit (varianta 2)
  • 2 linguri apa
  • dupa gust sare

Mod de preparare Salata de paine arabeasca – Fattoush

Varianta 1

  1. Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamaie.

  2. Se adauga semintele de rodie.

  3. Ardeii, castravetii, rosiile, ceapa verde, frunzele de salata, ridichile si frunzele de menta se taie marunt.

  4. Se pun peste paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se asaza pe un platou si se decoreaza dupa gust si inspiratie.

  5. In tarile arabe se serveste ca aperitiv.

Varianta 2

  1. Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de ulei de masline pana iau o culoare aurie.

  2. Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.