Pui ca in Toscana – Pollo alla Toscani

Ingrediente Pui ca in Toscana – Pollo alla Toscani

Compozitie
  • 300 gr piept de pui dezosat, fara piele
  • 400 gr pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • 11/2 linguri ulei de masline
  • 1 1/2 linguri otet din vin alb
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 1 lingura faina
  • 1 cana vin alb sec
  • 2 cani supa de vita strecurata
  • dupa gust sare, piper

Mod de preparare Pui ca in Toscana – Pollo alla Toscani

  1. Se incinge o tigaie la foc iute.

  2. Se asezoneaza carnea de pui cu sare si piper.

  3. Se adauga uleiul de masline, jumatate din carnea de pui si jumatate din usturoiul zdrobit.

  4. Se prajeste carnea timp de doua minute, pe fiecare parte, apoi se scoate din tigaie.

  5. Se pune in tigaie restul de ulei, restul de carne si usturoiul si se procedeaza la fel

  6. Se pune otetul in tigaie si se lasa sa dea intr-un clocot

  7. Se adauga untul, ceapa si rozmarinul si se caleste timp de doua minute, se adauga faina si se mai lasa pe foc, 1 minut.

  8. Se pune vinul si se lasa sa scada 1 minut, se adauga supa de vita si se lasa sa dea in cateva clocote.

  9. Se pune puiul in tigaie, se lasa la foc moderat, 7-8 minute, ca sa se patrunda bine.

    Se lasa sa se raceasca putin si poate fi servit.