-
Cu o zi inainte, se marineaza carnea de caprioara. Intr-o tigaie mare sau o oala, se topeste 1 lingura de unt, la foc mic.
-
Se adauga morcovii, telina, ceapa si usturoiul. Se soteaza pana cand legumele sunt moi si ceapa este translucida.
-
Se pun cuisoarele si piperul, se adauga 1 cana de apa, ½ cana vin si se aduce la fierbere, la foc iute. Apoi se reduce focul si se lasa sa clocoteasca incet, 10 minute.
-
Se ia de pe foc si se lasa inca 10 minute.
-
Se asaza carnea de caprioara in marinada si se introduce la frigider, pana a doua zi.
-
Se incinge cuptorul, la 200 grade Celsius. Intr-o oala cu peretii grosi, se topesc 2 linguri de unt, la foc mediu. Se scoate carnea din marinada, se scurge si se prajeste in unt pe toate partile. Marinada se pastreaza si va fi folosita mai tarziu.
-
Cand carnea a devenit bruna, se adauga faina in ploaie, amestecand continuu. Se adauga 1 cana cu apa si ½ cana de vin, supa de vita, rosiile (cu tot cu sucul pe care l-au lasat) si cimbrul.
-
Se strecoara marinada in oala si legumele se arunca. Se fierbe mancarea acoperita, la foc mic spre mediu, 1 ora. Dupa 1 ora, se ia capacul, se adauga ciupercile si se introduce in cuptor, inca 30-40 minute, pana cand carnea este foarte moale.
In acest timp se prepara Spaetzle.
Spaetzle
-
Se amesteca 1 1/3 cana faina cu 1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru, macinat, si 1/8 lingurita nucsoara. Se bat usor, 2 oua si se adauga in castronul cu faina. Se toarna si ¼ cana apa si se amesteca pana cand se formeaza un aluat tare.
-
Intr-o oala mare, cu apa clocotita, se pune cate ½ lingurita de aluat, formandu-se micile gogosele din aluat. Preferabil este sa folositi o oala mare, pentru a prepara toata cantitatea de gogosele, intr-o singura transa.
-
Se fierb 3 minute, apoi se strecoara. Se servesc imediat sau, daca doriti, le puteti sota in putin unt, pana isi schimba culoarea.
Traditional, se asaza Spaetzle in farfurii, apoi se pune cate un polonic de tocanita peste ele. Optional, se poate presara cimbru proaspat.