-
Untul si uleiul se incalzesc intr-o cratita. Se caleste ceapa in amestecul de unt si ulei, pana se inmoaie.
-
Se adauga usturoiul si ghimbirul si se calesc 1 minut.
-
Se adauga morcovul. Se caleste 3 minute.
-
Se pun chimionul si garam masala, se amesteca si se calesc 2 minute, pana se intrepatrund toate aromele.
-
Se toarna zeama de legume si lintea si se aduce la fierbere. Se fierbe pentru 2 minute, apoi se reduce focul, se acopera si se mai fierbe pentru 35 de minute, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
-
De indata ce lintea este fiarta, se opreste focul si se paseaza intreaga compozitie, folosind un blender sau un robot de bucatarie.
-
Se asezoneaza dupa gust si se serveste cu paine prajita.
Garam masala
-
Razuiti nucsoara.
-
Zdrobiti cu dosul unui cutit pastaile de cardamom si ruloul de scortisoara.
-
Rumeniti într-o tigaie teflonata, fara grasime, timp de 1-2 minute, boabele de piper, cardamomul, chimionul, cuisoarele, coriandrul, dafinul si scortisoara.
-
Luati tigaia de pe foc si adaugati nucsoara în tigaia fierbinte.
-
Amestecati si mai lasati 1 minut ingredientele în tigaia calda, luata de pe foc.
-
Macinati într-un mixer electric sau mojar toate condimentele.
-
Amestecul de garam masala rezista cam trei luni. Se poate depozita în bune conditii, in frigider.
-
Variantele mai picante contin si fulgi de ardei iute si/sau boabe de mustar, iar cele mai aromate contin ghimbir si/sau iasomie.
-
Garam masala se foloseste la aromarea curry-urilor, mancarurilor pe baza de carne, legume, orez, linte, etc.