-
Se toaca ceapa alba si ceapa rosie mai mare, ca pentru o supa de ceapa.
-
Intr-o oala incapatoare, se topeste untul impreuna cu 4-5 linguri de ulei de masline.
-
Se pune ceapa tocata la calit impreuna cu prazul taiat rondele si 2-3 frunze de salvie.
-
Se amesteca usor si se asezoneaza cu sare si piper.
-
Se acopera oala cu un capac si se lasa la foc mic circa 30 de minute.
-
Acum ceapa si prazul sunt moi si au o culoare usor aurie. Se mai lasa pe foc inca 20 de minute, fara capac, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
-
Se adauga supa de pui si se da focul mai tare pana supa incepe sa fiarba, dupa care se reduce la minim focul si se fierbe inca 10 minute.
-
Se incinge cuptorul si se pun feliile de paine neagra la cuptor ca sa se rumeneasca putin.
-
Se toarna supa in boluri, iar deasupra se pune felia de paine (ideal e sa acopere integral bolul cu supa).
-
Peste felia de paine se rade branza cheddar, se stropeste cu putin sos Worcestershire si se decoreaza cu 2-3 frunze de salvie stropite cu 2-3 picaturi ulei de masline.
-
Se asaza bolurile cu supa pe o tava si se introduc in cuptor 5-10 minute, pana se topeste branza.
Vezi mai multe despre ceapa in bucatarie, in terapia naturista sau in cosmetica.