Supa de ceapa si praz cu salvie

Ingrediente Supa de ceapa si praz cu salvie

Compozitie
  • 50 gr unt
  • 8 frunze salvie proaspata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5 cepe rosii
  • 3 cepe albe
  • 2 fire praz
  • 2 l supa de pui sau vita
  • 200 g branza cheddar (sau orice alta branza asemanatoare)
  • 6 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare, piper alb
  • dupa gust sos Worcestershire
  • 6 felii paine neagra

Mod de preparare Supa de ceapa si praz cu salvie

  1. Se toaca ceapa alba si ceapa rosie mai mare, ca pentru o supa de ceapa.

  2. Intr-o oala incapatoare, se topeste untul impreuna cu 4-5 linguri de ulei de masline.

  3. Se pune ceapa tocata la calit impreuna cu prazul taiat rondele si 2-3 frunze de salvie.

  4. Se amesteca usor si se asezoneaza cu sare si piper.

  5. Se acopera oala cu un capac si se lasa la foc mic circa 30 de minute.

  6. Acum ceapa si prazul sunt moi si au o culoare usor aurie. Se mai lasa pe foc inca 20 de minute, fara capac, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca.

  7. Se adauga supa de pui si se da focul mai tare pana supa incepe sa fiarba, dupa care se reduce la minim focul si se fierbe inca 10 minute.

  8. Se incinge cuptorul si se pun feliile de paine neagra la cuptor ca sa se rumeneasca putin.

  9. Se toarna supa in boluri, iar deasupra se pune felia de paine (ideal e sa acopere integral bolul cu supa).

  10. Peste felia de paine se rade branza cheddar, se stropeste cu putin sos Worcestershire si se decoreaza cu 2-3 frunze de salvie stropite cu 2-3 picaturi ulei de masline.

  11. Se asaza bolurile cu supa pe o tava si se introduc in cuptor 5-10 minute, pana se topeste branza.

    Vezi mai multe despre ceapa  in bucatarie, in terapia naturista sau in cosmetica.