In Georgia, Khinkali sunt la fel de comune ca pizza sau hamburgerul in Vest. Exista numeroase restaurante numite “sachinkle” care servesc o varietate impresionanta de Khinkali alaturi de o bere rece.
Din cantitatile mentionate rezulta aproximativ 30-35 gogosi. Acest preparat poate constitui, la fel de bine, un aperitiv sau o masa principala, in functie numarul de gogosi servite la portie.
-
Se curata si se taie marunt cepele. Coriandrul si patrunjelul se spala in apa rece si se taie, de asemenea, marunt. Se amesteca cepele cu verdeata, chimenul, boiaua, 1 praf de sare si cana de apa.
-
Intr-un castron mare, se omogenizeaza mixul de condimente si carnea tocata.
-
Pe suprafata de lucru curata si uscata se presara faina din belsug.
-
Se rastoarna cele 4 cani de faina, se face o gaura in mijloc si se adauga, putin cate putin, apa. Pe masura ce se adauga apa, se omogenizeaza cu faina pentru a obtine aluatul pentru gogosi. Se poate adauga si un ou intreg (pentru a face aluatul mai moale si mai usor de manuit).
-
Cu ajutorul unui sucitor se transforma aluatul intr-o foaie subtire. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza rondele. Fiecare dintre ele, la randul lor, vor fi intinse cu sucitorul.
-
In mijlocul fiecarei rondele se pune o parte din mixul de carne.
-
Se strang rondelele si li se dau forma de punguta. Se inchide gogoasa rasucind, cu atentie, varful “pungutei”.
-
Se umple o oala mare cu apa sau supa de vita strecurata si se aduce la fierbere. Se asaza incet gogosile in apa si se fierb 15 minute.
-
Se scot din apa, cu spumiera si se asaza pe un platou. Se presara cu piper negru si pot fi servite. (Varful de aluat se lasa in farfurie.)