Gogosi de aluat umplute cu carne – Khinkali

Ingrediente Gogosi de aluat umplute cu carne – Khinkali

Compozitie
  • 250 gr carne de vita, tocata
  • 4 cani faina
  • 3 cepe
  • 1 1/2 cana apa
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute sau fulgi de ardei iute
  • 1 cana apa
  • 1 ou
  • 2 litri apa sau supa de vita strecurata
  • dupa gust sare si piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare Gogosi de aluat umplute cu carne – Khinkali

In Georgia, Khinkali sunt la fel de comune ca pizza sau hamburgerul in Vest. Exista numeroase restaurante numite “sachinkle” care servesc o varietate impresionanta de Khinkali alaturi de o bere rece.

Din cantitatile mentionate rezulta aproximativ 30-35 gogosi. Acest preparat poate constitui, la fel de bine, un aperitiv sau o masa principala, in functie numarul de gogosi servite la portie.

  1. Se curata si se taie marunt cepele. Coriandrul si patrunjelul se spala in apa rece si se taie, de asemenea, marunt. Se amesteca cepele cu verdeata, chimenul, boiaua, 1 praf de sare si cana de apa.

  2. Intr-un castron mare, se omogenizeaza mixul de condimente si carnea tocata.

  3. Pe suprafata de lucru curata si uscata se presara faina din belsug.

  4. Se rastoarna cele 4 cani de faina, se face o gaura in mijloc si se adauga, putin cate putin, apa. Pe masura ce se adauga apa, se omogenizeaza cu faina pentru a obtine aluatul pentru gogosi. Se poate adauga si un ou intreg (pentru a face aluatul mai moale si mai usor de manuit).

  5. Cu ajutorul unui sucitor se transforma aluatul intr-o foaie subtire. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza rondele. Fiecare dintre ele, la randul lor, vor fi intinse cu sucitorul.

  6. In mijlocul fiecarei rondele se pune o parte din mixul de carne.

  7. Se strang rondelele si li se dau forma de punguta. Se inchide gogoasa rasucind, cu atentie, varful “pungutei”.

  8. Se umple o oala mare cu apa sau supa de vita strecurata si se aduce la fierbere. Se asaza incet gogosile in apa si se fierb 15 minute.

  9. Se scot din apa, cu spumiera si se asaza pe un platou. Se presara cu piper negru si pot fi servite. (Varful de aluat se lasa in farfurie.)