Creveti la tigaie – Garides Saganaki

Ingrediente Creveti la tigaie – Garides Saganaki

Compozitie
  • 800 gr creveti mari decorticati
  • 100 gr ceapa rasa
  • 300 gr rosii taiate cubulete
  • 200 gr branza feta
  • 100 gr ardei gras verde taiat cubulete
  • 1 ardei iute chilli verde taiat cubulete
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi rasi
  • 1 lingurita patrunjel tocat marunt
  • 50 ml ouzo
  • dupa gust sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare Creveti la tigaie – Garides Saganaki

  1. Se indeparteaza capul si coada crevetilor si se taie in doua.

  2. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc pentru 2 minute usturoiul, ardeiul gras si ardeiul iute.

  3. Se adauga crevetii, amestecand usor ca sa nu se prinda.

  4. Se toarna ouzo si se lasa pe foc inca 2 minute.

  5. Se pun rosiile, patrunjelul, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, 5 minute.

  6. Se imparte preparatul in 4 boluri termorezistente.

  7. Se taie branza feta in cuburi si se presara peste creveti, in boluri.

  8. Se pun bolurile in cuptorul preincalzit, la 190 de grade Celsius, pana cand branza se topeste si isi schimba putin culoarea.

  9. Se serveste fierbinte. Se poate decora cu frunze de patrunjel tocate.