-
Carnea se spala si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, se elimina spuma, se adauga frunzele de dafin si o ceapa taiata in 4. Se reduce focul si se lasa sa fiarba, 1,30 – 1,45 h, in functie de cat de “batrana” este carnea.
-
In timp ce fierbe carnea, se pregateste varza pentru ciorba – se toaca marunt si se pune la calit cu ulei.
-
Cand incepe sa se rumeneasca usor varza murata, se adauga o ceapa tocata, nu prea marunt. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna, pana se rumenesc frumos.
-
Se adauga bulionul sau pasta de rosii, amestecand din nou, se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc.
-
Dupa ce a fiert carnea bine, se scoate din ciorba si se asaza pe o farfurie, sa se racoreasca putin.
-
Morcovii se curata si se taie rondele.
-
La fel si cartofii si una din cepe. Se curata, se spala si se taie cuburi.
-
Se pun la fiert in supa de carne, cand incepe sa fiarba, se reduce focul la minim si se lasa cam 25-30 de minute.
-
Carnea se taie cubulete mici.
-
Dupa ce au fiert legumele, se adauga in oala carnea taiata si varza calita.Se lasa sa fiarba bine, inca 10 min.
-
Se potriveste de sare, se adauga o ceapa tocata marunt si patrunjelul si se stinge, imediat, focul. Se lasa ciorba, acoperita cu un capac, minim 15 minute.
-
Se serveste calda sau fierbinte cu smantana si, optional, praz sau ceapa cruda.