Ingrediente Chiftelute

Compozitie
  • 400 gr carne tocata amestec (dupa preferinte)
  • 2 felii paine
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • cat este necesar faina
  • pentru prajit ulei
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Chiftelute

Din cantitatile mentionate rezulta 15-16 chiftelute. Timpul de gatire depinde de marimea tigaii in care sunt prajite acestea. S-au calculat 3 transe de chiftelute a cate 10 minute, fiecare.

  1. Feliile de paine se inmoaie in apa. Verdeata, ceapa si usturoiul se taie marunt.

  2. Intr-un castron, se amesteca painea muiata cu usturoiul, carnea, ouale, sare si piper. Se omogenizeaza, apoi se adauga si verdeata si se amesteca iar.

  3. Se toarna faina intr-o farfurie intinsa. Cu mainile ude, se formeaza bile din pasta de carne, se trec prin faina, apoi se turtesc usor intre palme.

  4. Uleiul se incinge intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se asaza chiftelele si se prajesc 5 minute, pe fiecare parte.

  5. Se scot pe un platou tapetat cu prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi servite alaturi de salata verde, piure sau cartofi prajiti.