Din cantitatile mentionate rezulta 15-16 chiftelute. Timpul de gatire depinde de marimea tigaii in care sunt prajite acestea. S-au calculat 3 transe de chiftelute a cate 10 minute, fiecare.
-
Feliile de paine se inmoaie in apa. Verdeata, ceapa si usturoiul se taie marunt.
-
Intr-un castron, se amesteca painea muiata cu usturoiul, carnea, ouale, sare si piper. Se omogenizeaza, apoi se adauga si verdeata si se amesteca iar.
-
Se toarna faina intr-o farfurie intinsa. Cu mainile ude, se formeaza bile din pasta de carne, se trec prin faina, apoi se turtesc usor intre palme.
-
Uleiul se incinge intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se asaza chiftelele si se prajesc 5 minute, pe fiecare parte.
-
Se scot pe un platou tapetat cu prosoape de hartie si se lasa sa se raceasca putin inainte de a fi servite alaturi de salata verde, piure sau cartofi prajiti.