-
Se pune carnea intr-un castron si se amesteca cu ceapa, ghimbirul, usturoiul, oul, 1 lingura de faina, 1 lingurita de zahar si sosul de soia.
-
Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (gradatie mijlocie-mare). Se modeleaza, cu mainile presarate cu faina ca sa nu se lipeasca, bulete de carne de dimensiunea unei nuci. Dupa fiecare 3-4 bulete, mainile se vor spala.
-
Se tapeteaza o tava de cuptor cu folie metalica. Se asaza chiftelele in tava si se coc la cuptor timp de 10 minute, intorcandu-le de cateva ori, ca sa se gateasca uniform.
-
Intre timp, se amesteca intr-o craticioara, pe flacara mica, sosul de soia cu 2 lingurite de zahar, sake si mirin. Se fierbe amestecul incet, circa 5 minute, pana se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se pastreaza cald. Jumatate din sos se pune deoparte, pentru servit, restul de pastreaza pentru inmuiat.
-
Se scot chiftelele si se lasa sa se raceasca putin, cat sa poate fi manuite. Se inmoaie bine in sos (in jumatatea pastrata pentru inmuiat) si se infig, cate trei, in frigaruile de bambus. Se frig 10-15 minute, intorcandu-le des si umezindu-le de fiecare data cu sos (se foloseste o pensula de bucatarie), pana se gatesc si se rumenesc dupa dorinta.
-
Tsukune se servesc fierbinti, ornate cu feliute de lime si frunze de patrunjel sau coriandru.