Tochitura

Ingrediente Tochitura

Compozitie
  • 1 kg carne de porc sau amestec porc si pui
  • 300 gr carnati afumati
  • 6 catei de usturoi
  • 2 cani vin alb sec
  • 3-4 linguri untura sau ulei
  • 2 linguri rase boia de ardei dulce
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingura cimbru
  • 4-5 linguri bulion sau rosii in bulion
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper

Mod de preparare Tochitura

  1. Carnea si carnatii taiati in cuburi potrivit de mari se prajesc intr-un ceaun, in untura sau ulei.

  2. Cand acestea s-au rumenit, se adauga usturoiul pisat, 2 cani de vin alb, putina apa si foile de dafin.

  3. Se fierbe la foc potrivit aproximativ 1 ora.

  4. Spre final se adauga bulionul sau rosiile in bulion, sare, piper, boia de ardei si cimbru.

  5. Se serveste cu mamaliga si oua ochiuri.