-
Se hidrateaza taieteii, 15 minute, in apa, apoi se scurg bine.
-
Muschiul de vita se taie felii subtiri. Se prepara o marinada din vin de orez, ghimbir, piper, sos de stridii si ulei de susan. Se asaza carnea in marinada, se acopera bolul, cu folie alimentara si se introduce in frigider, minim 20 de minute, maximum 3 ore. Inainte de a gati carnea, se adauga si amidonul de porumb.
-
La foc iute, se incing 3 linguri de ulei, intr-un wok. Cand uleiul a ajuns la punctul de fumigatie, se calesc taietii cu sosul de soia, 2 minute, amestecand continuu, pana cand taieteii isi schimba culoarea. Se scot din wok si se pun deoparte.
-
Se adauga restul de ulei, in wok si se prajeste carnea de vita, 2 minute. Se adauga apa si taieteii si se mai lasa 1 minut, apoi se adauga ceapa verde si se mai lasa 30 de secunde, amestecand continuu. Se servesc imediat, cu ardei iute murat in otet, taiat felii.
Ardeii iuti, murati in stil chinezesc.
-
Se face o saramura din: 1 cana de otet din orez, 1 cana de apa fiarta, 1 lingurita sare si 1/2 lingurita zahar.
-
Ardeii iuti (aprox. 114 gr), se taie rondele, se curata de seminte si se introduc in saramura.
-
A doua zi, pot fi consumati.