-
Se pune o oala cu apa la fiert.
-
Se zdobieste cu manerul cutitului lemongrasul pentru a elibera mai bine aroma si se leaga intr-un nod ca sa poata fi manevrat mai usor.
-
Cand apa a inceput sa fiarba se pune lemongrass-ul in oala si se lasa 5 minute.
-
Se spala crevetii si se pun deoparte. Daca crevetii sunt proapeti trebuie curatati si spalati bine cu apa rece.
-
Se pune pe pe fundul supierei din care se va servi preparatul sosul de peste , sucul unui lime si ardeii chilli maruntiti bine si curatati de seminte.(Daca se doreste o supa mai putin iute, ardeii chilli se servesc separat)
-
Se pun frunzele de lamie kaffir sau (amestecul indicat) in oala de supa si se lasa sa fiarba in continuare.
-
Se adauga crevetii, scoateti frunza de dafin si stingeti focul. (Crevetii se fierb foarte repede este suficient sa stea in apa clocotita).
-
Se toarna supa cu creveti in supiera imediat. Imediat lichidul va deveni opac datorita sucului de lamaie.
-
Se adauga Nam Prig Pow, se presara coriandru deasupra.
-
Se serveste alaturi sos de peste si zeama de lamaie sau lime
Nam Prig Pow
-
Se incinge uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu apoi se scoate din ulei cu o strecuratoare si se pune deoparte.
-
In acelasi ulei se caleste ceapa frantuzeasca pana devine crocanta, se scoate si se pune in bolul in care se afla usturoiul calit.
-
In acelasi ulei se calesc si ardeii chili pana se inchid la culoare, apoi se adauga peste ceapa si usturoi si se tranforma intr-o pasta cu ajutorul unei furculite sau cu mixerul
-
Se reincalzeste uleiul, se adauga pasta obtinuta se lasa sa se incalzesca apoi se adaugati sarea si zaharul si se amesteca bine pentru a obtine un sos gros, rosu – negricios.
Pentru o supa de post inlocuiti crevetii cu o cantitate corespunzatoare de ciuperci.
Supa Tom Yum este considerata in egala masura aliment si medicament. Mai multe despre supa Tom Yum citeste aici.