Supa de usturoi

Ingrediente Supa de usturoi

Compozitie
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 1 1/2 cana apa
  • 2 cani supa strecurata de vita
  • 1/2 cana supa strecurata de pui
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 1 1/2 cana lapte integral
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1 praf piper cayenne
  • dupa gust piper negru proaspat macinat
  • dupa gust sare
  • 4 felii bagheta frantuzeasca
  • 1/4 cana unt la temperatura camerei
  • 1/3 cana branza Gruyere sau Emmental sfaramata
  • 1/2 legatura patrunjel (optional)

Mod de preparare Supa de usturoi

  1. Se desfac cateii de usturoi din capatana fara a-i decoji.

  2. Intr-o craticioara, se aduce la fierbere o cana de apa. Se adauga cateii de usturoi si se lasa sa fiarba 1 minut. Se scurg de apa si se curata de coaja (coaja se inmoaie si se vor curata foarte usor). Se taie fiecare catel de usturoi in jumatate.

  3. Se pun, intr-o cratita mai mare, usturoiul si supa de vita. Se aduce la fierbere si se lasa sa clocoteasca acoperit, la foc mic, 10 minute sau pana cand usturoiul se inmoaie bine.

  4. Se scoate jumatate din cantitatea de usturoi si se pune deoparte.

  5. Se adauga supa de pui, ½ cana de apa, vinul, laptele, cimbrul si piperul cayenne si se lasa sa clocoteasca la foc mic, 5 minute.

  6. Se paseaza supa cu mixerul. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se pune deoparte.

  7. Se prajesc feliile de paine pe o parte, se scot din tigaie iar partea neprajita se unge cu unt.

  8. Se paseaza usturoiul pastrat si se unge painea cu aceasta pasta, peste stratul de unt. Deasupra se presara branza Gruyere sfaramata.

  9. Se pun feliile de paine in cuptor si se lasa pana cand branza incepe sa se topeasca.

  10. Se pune cate o felie de paine in fiecare bol de supa. Deasupra lor, se toarna supa fierbinte si poate fi servita.

    Optional, se poate orna cu patrunjel taiat marunt.