-
Se desfac cateii de usturoi din capatana fara a-i decoji.
-
Intr-o craticioara, se aduce la fierbere o cana de apa. Se adauga cateii de usturoi si se lasa sa fiarba 1 minut. Se scurg de apa si se curata de coaja (coaja se inmoaie si se vor curata foarte usor). Se taie fiecare catel de usturoi in jumatate.
-
Se pun, intr-o cratita mai mare, usturoiul si supa de vita. Se aduce la fierbere si se lasa sa clocoteasca acoperit, la foc mic, 10 minute sau pana cand usturoiul se inmoaie bine.
-
Se scoate jumatate din cantitatea de usturoi si se pune deoparte.
-
Se adauga supa de pui, ½ cana de apa, vinul, laptele, cimbrul si piperul cayenne si se lasa sa clocoteasca la foc mic, 5 minute.
-
Se paseaza supa cu mixerul. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se pune deoparte.
-
Se prajesc feliile de paine pe o parte, se scot din tigaie iar partea neprajita se unge cu unt.
-
Se paseaza usturoiul pastrat si se unge painea cu aceasta pasta, peste stratul de unt. Deasupra se presara branza Gruyere sfaramata.
-
Se pun feliile de paine in cuptor si se lasa pana cand branza incepe sa se topeasca.
-
Se pune cate o felie de paine in fiecare bol de supa. Deasupra lor, se toarna supa fierbinte si poate fi servita.
Optional, se poate orna cu patrunjel taiat marunt.