Supa de castraveti

Ingrediente Supa de castraveti

Compozitie
  • 1 castravete verde mediu curatat de coaja (pastrati cojile pentru garnitura)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi
  • 250 gr iaurt natural degresat
  • 70 gr smantana
  • 1 lingurita menta proaspata tocata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper proaspat macinat

Mod de preparare Supa de castraveti

  1. Castravetele se rade pe razatoarea fina sau se toaca marunt. Se face aceasta operatie deasupra unui castron, pentru a nu pierde sucul castravetelui.

  2. Se toaca marunt ceapa verde: toata partea alba si 3-4 cm din frunze.

  3. Se amesteca restul de ingrediente (inclusiv sucul castravetelui) si se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

  4. Se introduce supa in frigider.

  5. Se serveste in farfurii separate, asezonata cu felii de castravete si frunze proaspete de menta.